Студентка УКД виграла стипендію на навчання в Республіці Корея 
26 липня 2024 02:07
Студентка УКД виграла стипендію на навчання в Республіці Корея 

Студентка 2-го курсу спеціальності 022 Дизайн Університету Короля Данила Анастасія Василькова стала учасницею стипендійної програми The International Reconstruction Talent Scholarship Track, яку заснувало Міністерство освіти Республіки Корея в межах програми Global Korea Scholarship (GKS).  
  
Стипендіальна програма уряду Кореї спрямована на підготовку українських громадян для післявоєнної відбудови держави. Уряд Кореї надає українським громадянам 100 річних стипендій для вивчення корейської мови. Одночасно з навчанням корейської мови учасникам програми також викладатиметься один з п’яти спеціалізованих або загальних курсів. Анастасія Василькова пройшла відбір на курс «Архітектура, містобудування / реконструкція міста» в Університеті Dong-A в Пусані.  
  
«УКД дав мені можливість розвивати свої професійні навички. Я брала участь у науковій діяльності університету, це допомогло мені не боятися публічних виступів і вільно почуватися під час співбесіди на відборі кандидатів. Важливою для мене стала підтримка від викладачів кафедри дизайну. Навіть тоді, коли виникали проблеми зі стипендією, я завжди отримувала цінні поради», — відзначила студентка групи Дс-22-1.   
  
У рамках програми для українських студентів проводитимуть лекції з профільних предметів, корейської мови та тренінги від місцевих компаній.   
  
«Я завжди мріяла побувати в Кореї, тому мені до сих пір не віриться, що я пройшла цей важкий відбір. Усі зусилля, вкладені в програму, зможуть у майбутньому розвивати не тільки мене як особистість, але й стати в пригоді для глобальної співпраці обох країн», — поділилася Анастасія Василькова.  
  
Програма стартує у вересні 2024 року та триватиме рік.

Дізнатися більше