Робота професора УКД здобула світове визнання
28 серпня 2024 12:08
Робота професора УКД здобула світове визнан

Наукова робота професора УКД Віталія Надурака «How to evaluate the rationality of heuristics?» опублікована в Thinking and Reasoning – одному з найбільш авторитетних видань світу в галузі філософії.

У науковому світі існує кілька основних критеріїв якісної роботи. Одним із них є публікації в престижних журналах, які посідають високі позиції в рейтингах та мають авторитет серед дослідників. Власне, таким журналом і є Thinking and Reasoning, який не тільки посідає одну з найвищих позицій серед філософських та психологічних журналів у рейтингах наукометричної бази Sсopus, але й також є виданням, у якому публікують дослідження більшості найкращих сучасних дослідників мислення. Присутність у редколегії нобелівського лауреата є яскравим свідченням якості цього журналу!

«Інтригує й той факт, що за моєю оцінкою серед українських філософів поки, здається, ніхто не публікував свої роботи у виданнях такого рівня. Отож, це не тільки важливе персональне досягнення, але й вагомий прогрес для всієї галузі», – відзначив Віталій Надурак.

Ділячись рецептом успіху, науковець зауважує, що, по-перше, треба багато працювати, аби добре орієнтуватись у темі свого дослідження. Якщо виділяти час та зусилля на наукову роботу «за залишковим принципом», то не варто очікувати високих результатів. По-друге, не слід сподіватися на те, що в такого рівня журналах вас чекають із «розпростертими обіймами».

«Я робив кілька спроб потрапити в це видання зі своїми попередніми роботами, проте отримував відмови. Водночас рецензії та зауваження, які приходили разом з ними, давали мені змогу прогресувати, адже я брав їх до уваги та намагався покращувати слабкі місця своїх досліджень», — зауважив Віталій Надурак.

Важливість подібних наукових здобутків полягає ще й у тому, що вони сигналізують молоді про те, що в нашій країні можна здобути якісну освіту. Якщо роботи науковця публікують у найкращих журналах, то це означає, що знання, якими він ділиться зі своїми студентами, також відповідного рівня.

«Таким чином, я можу впевнено стверджувати, що в моїй аудиторії студенти здобувають якісну освіту. Отож, з нетерпінням очікую їх на заняттях із критичного мислення в Університеті Короля Данила», — додав дослідник.

Читайте детальніше статтю за лінком:
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/13546783.2024.2395063?fbcl…

Дізнатися більше