Представники Університету Короля Данила - учасники токшоу «Energy Freedom by Energy Club»
15 березня 2024 03:03
Представники Університету Короля Данила - учасники токшоу «Energy Freedom by Energy Club»

Energy Freedom by Energy Club - дискусія професіоналів у галузі енергетики – представників урядових структур, органів центральної влади, народних депутатів, представників компаній-членів Energy Club та провідних галузевих експертів.

Під час ефіру йшлося про роль та місце водневої енергетики у відновлені та формуванні нової економіки України, зокрема учасники обговорювали можливості, які для України відкривають водневі технології, етапність впровадження та формування водневої стратегії держави, тенденції формування водневої економіки та водневої енергетики у світі, місце України у новій світовій та європейській водневій економіці, заходи українського уряду щодо розвитку бізнес-можливостей для українських компаній та перспективи водневих ініціатив і проєктів, роль водневих технологій у відновленні України.

Energy Club дотримується інформаційної політики щодо забезпечення вчасного та повного висвітлення інформації про діяльність енергетичних ринків та сфери комунальних послуг, що дає змогу сформувати якомога повніше уявлення про особливості функціонування енергетичної галузі України.

Місія клубу полягає в ефективній комунікації для подальшого екологічного розвитку енергетики.

Учасник від УКД - проректор із міжнародних зв’язків та стратегічного розвитку Максим Карпаш розповів про участь закладу в проєктах LuxHyVal, SH2AMROCK, H2COVE. Максим Олегович зазначав, що потрібно імплементувати європейський досвід в українських реаліях. Ілюстративними в цьому аспекті стали проєкт «Ірландська воднева долина» (SH2AMROCK), який передбачає виробництво водню і транспортування його в порт, а також подальше використання для забезпечення комунального і громадського транспорту, «Люксембурзька воднева долина» (LuxHyVal) – проєкт, у якому передбачено генерацію та використання водню на всіх етапах. Йшлося й про можливе відтворення водневої долини в західних областях України після війни. H2COVE – проєкт щодо створення центру підготовки фахівців сфери водневої технології.

Крім того, Максим Карпаш оголосив про підготовку заявки на новий проєкт «Зелений Карпатський цифровий хаб» (EDIH), мета якого полягає в об`єднанні сфери індустрії, економіки та бізнесу.

Дізнатися більше