«Практичне впровадження Орхуської моделі сталості при проведенні публічних заходів»
07 вересня 2021 11:09
«Практичне впровадження Орхуської моделі сталості при проведенні публічних заходів»

Університет Короля Данила став одним з організаторів тренінгової програми «Практичне впровадження Орхуської моделі сталості при проведенні публічних заходів» для представників територіальних громад Прикарпаття.

Співорганізатори заходу: Управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської ОДА та Громадська організація «Громадський центр «Еталон» (м.Івано-Франківськ).

Учасники заходу мали можливість більш детально ознайомитися з правовим документом «Конвенція про доступ до інформації, участь громадськості в процесі прийняття рішень та доступ до правосуддя з питань, що стосуються довкілля», який перед учасниками презентувала професорка, доктор юридичних наук, проректорка з наукової роботи УКД – Людмила Андрусів.

«Практичне впровадження Орхуської моделі сталості при проведенні публічних заходів»

Презентацію напрацювань щодо впровадження Орхуської моделі сталості до культурно - масових заходів на Косівщині, розробленої в рамках реалізації міжнародного проєкту «Світ Карпатських Розет – заходи зі збереження унікальності культури Карпат» (ROSETTES) поділилась голова правління ГО «Громадський центр «Еталон», директорка Центру проєктної діяльності Університету Короля Данила Леся Аронець.

 

Захід проводився з метою практичного використання Конвенції про доступ до інформації, участі громадськості в процесі прийняття рішень та доступу до правосуддя з питань, що стосуються довкілля (Орхуська Конвенція) під час проведення історичних, публічних та культурно - масових заходів, фестивалів та інших дій із дотриманням бережного відношення до довкілля та підняття екологічної свідомості мешканців Прикарпаття.

Дізнатися більше