Міжнародна поїздка студентів УКД
22 жовтня 2024 11:10
Міжнародна поїздка студентів УКД

Минулого тижня студенти УКД і Фахового коледжу УКД здійснили міжнародну навчально-туристичну поїздку до Іспанії (Барселона, Валенсія), Франції (Ніцца), Монако (Монте-Карло), Італії (Мілан), Словенії (Ізола) та Угорщини (Будапешт).

Під час поїздки студенти відвідали Університет Валенсії, побували в Науковому парку закладу, де розміщені основні інноваційні центри, інститути та лабораторії. Доцент кафедри ІТ УКД Андрій Бойчук, який у межах гранту ЄС «Next generation» займається науковими дослідженнями в Інституті матеріалознавства (ICMUV) Університету Валенсії, ознайомив студентів із напрямками роботи інституту, його лабораторіями та перспективами співпраці з УКД. З вітальним словом до студентів та викладачів УКД звернувся також професор Хуан Франціско Санчес Ройо - директор департаменту Університету Валенсії та заступник директора Інституту матеріалознавства. Він акцентував на тому, що Університет Валенсії належить до десяти найпопулярніших закладів вищої освіти Європи за кількістю студентських обмінів у рамках Erasmus, тому порекомендував здобувачам УКД бути активними та долучатися до європейської студентської спільноти, оскільки, за його словами, місце України в Європі.

«Ми розуміємо складність навчання в умовах воєнного часу. Війна у державі не дає змоги повноцінного студентського життя та дозвілля. Переконані, що міжнародні навчально-туристичні поїздки сприяють емоційному перезавантаженню студентів та надихають на ефективне навчання за обраними спеціальностями», — прокоментувала поїздку проректорка із соціальної та профорієнтаційної роботи УКД Іванна Бабецька.

Дізнатися більше