Лекція-діалог "Інженерія програмного забезпечення: досвід Китаю та Східної Європи"
10 листопада 2021 11:11
Лекція-діалог "Інженерія програмного забезпечення: досвід Китаю та Східної Європи"

5 листопада 2021 року в Університеті Короля Данила відбулася онлайн-зустріч для майбутніх фахівців з розробки та тестування програмного забезпечення з Браяном Дікштейном запрошеним лектором Суспільно-технічного Університету (Радом, Польща) і викладачем Міжнародного інженерного коледжу Maynooth Університету Фучжоу (Фучжоу, Китай).

Зустріч відбулася у форматі лекції-діалогу на тему «Інженерія програмного забезпечення: досвід Китаю та Східної Європи». Під час заходу відбулося обговорення актуальності фаху у сфері інженерії програмного забезпечення на ІТ-ринках Азії та Європи.

Заклади освіти в синергії з оснащеними комп’ютерними лабораторіями програмної інженерії пропонують студентам унікальну освіту, акцентуючи на галузевих, реальних проєктних можливостях, командному дусі та практичному досвіді, який відповідає вимогам галузі. 

Аналізуючи ІТ-ринок Китаю (11,3 %), як значущого гравця на світовому ринку інформаційних технологій, та Польщі, як рівносильного конкурента України, очевидно потенціал українського ІТ-ринку зберігається та є прогноз подальшого нарощення 20-30 % ринку. Попри це, зауважує Браян Дікштейн, в умовах глобальної пандемії існує стрімке зростання попиту на ІТ-рішення, що посилює потребу у кваліфікованих ІТ-інженерах. 

Студенти Університету Короля Данила підтримали комунікацію професійною англійською мовою, поділилися своїми планами працевлаштування, та баченням, як швидко ІТ-індустрія України асимілюється в простір передових країн світу, в тому числі через трансформацію законодавства.Лекція-діалог "Інженерія програмного забезпечення: досвід Китаю та Східної Європи"

Дізнатися більше