Команда УКД продовжує роботу в міжнародному проєкті «Innovation Laboratories for Climate Actions» (ILCA)
28 лютого 2024 10:02
 Команда УКД продовжує роботу в міжнародному проєкті «Innovation Laboratories for Climate Actions» (ILCA)

Команда Університету Короля Данила продовжує роботу в міжнародному проєкті «Innovation Laboratories for Climate Actions» (ILCA), що спрямований на підтримку кліматичних інновацій та підприємництва.

На заході «До зеленого переходу у відбудові України» за участі майже 200 учасників за підтримки асоціації «Business Finland» та Університету прикладних наук Савонія відбулось представлення дорожніх карт післявоєнного відновлення України. У пленарній частині заходу взяли участь представники Міністерства внутрішніх справ Фінляндії, Офісу зі зниження ризиків надзвичайних ситуацій ООН, Конфедерації фінських індустрій, Північного савонійського енергетичного кластеру, Фінського метеорологічного інституту, ЧНУ ім. Ю. Федьковича, ННЦ «Інститут сільського господарства НААНУ» та Університету Короля Данила.

Проректор УКД із міжнародних зв’язків та стратегічного розвитку Максим Карпаш презентував розробку дорожньої карти з післявоєнного відновлення України, розповів про виграні проєкти, бачення подальшої співпраці.

«Прикметно, що під час обговорення йшлося про конкретні реальні кроки задля швидкої та оптимальної відбудови держави, наприклад, можливості втілення малої вітрової електрогенерації, використання стічних вод для генерації тепла і електроенергії, розроблення планів міської мобільності для громад західних областей України тощо», - відзначив проректор із міжнародних зв’язків та стратегічного розвитку УКД Максим Карпаш.

Дізнатися більше