Викладач УКД провів тренінг «Акредитація представників медіа. Правові аспекти діяльності» у ЦЖС
20 березня 2024 10:03
Викладач УКД провів тренінг «Акредитація представників медіа. Правові аспекти діяльності» у ЦЖС

19 березня в Центрі журналістської солідарності відбувся тренінг у змішаному форматі (офлайн/онлайн), який провів Олександр Острогляд– кандидат юридичних наук, доцент, професор кафедри права та публічного управління Університету Короля Данила, член НСЖУ.

Тренінг присвячений правовим аспектам діяльності та акредитації представників медіа. Основна увага заходу зосереджена на опрацюванні положень наказу Головнокомандувача ЗСУ від 03.03.2022 №73 зі змінами станом на 03.02.2024 та Рекомендацій журналістам щодо організації роботи на військових об'єктах та в районах бойових дій в умовах воєнного стану (підготовано Управлінням зв'язків із громадськістю ЗСУ).

Під час зустрічі обговорювали ключові аспекти діяльності представників медіа в зеленій, жовтій та червоній зонах, порядок їхньої акредитації під час дії правового режиму воєнного стану, перелік інформації, що не підлягає розголошенню, особливості гарантування особистої безпеки, поведінку з технічними засобами та в соціальних мережах тощо.

«У дискусії взяли участь і журналісти з інших регіонів України, які поділилися власним досвідом щодо отримання акредитації, роботи медійників у зоні бойових дій, на прифронтових та деокупованих територіях», - відзначає Олександр Острогляд.

Дізнатися більше