Відчиняючи двері, відкриваємо місто
21 вересня 2023 03:09
Відчиняючи двері, відкриваємо місто

Лекція «Відчиняючи двері, відкриваємо місто» реставраторки Марії Козакевич відбулася сьогодні для студентів спеціальностей 022 «Дизайн», 191 «Архітектура та містобудування» Фахового коледжу УКД та Університету Короля Данила.

Пані Марія розповіла студентам про власний досвід із реалізації громадської ініціативи «Франківськ, який треба берегти», учасники якої реставрують старовинні двері та пропагують бережне ставлення до історії та архітектури. Також лекторка проаналізувала нераціональні дизайнерські рішення стосовно оновлення фасадів, віконно-дверних конструкцій та рекламних щитів міських будинків. Щитовий паркет, плитка, десюдепорт, ліпнина, розпис - те, до чого у місті маємо ставитися бережно.

«Якщо хочете, щоб шанували вашу працю, цінуйте працю людей, які створювали щось до вас. Творіть такі проєкти, ща які потім не буде соромно», - один з основних меседжів лекторки.

Зустріч реалізована у рамках вивчення студентами спеціальностей 022 «Дизайн» та 191 «Архітектура та містобудування» дисциплін «Історія мистецтв» та «Історія архітектури».

Дізнатися більше