В УКД відбувся форум «Культура і відновлення: регіональний вимір. Івано-Франківськ»
28 листопада 2023 12:11
В УКД відбувся форум «Культура і відновлення: регіональний вимір. Івано-Франківськ»

Сьогодні в Університеті Короля Данила відбувся форум «Культура і відновлення: регіональний вимір. Івано-Франківськ» за сприяння проєкту «Відновлюємо Україну разом», що реалізується ГО «Мережа захисту національних інтересів «АНТС»» за підтримки ЄС.

Мета заходу - обговорення рекомендацій щодо інвестицій у культурні проєкти та залучення донорів до ініціатив у сфері, окреслення напрямків роботи «культурної» євроінтеграції.

Панельні дискусії форуму присвячені розкриттю проблем фінансування культури в умовах війни і стану адаптації культурних інституцій та освітніх установ до практики ЄС.

У форумі взяли участь міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, регіональна координаторка проєкту «Відновлюємо Україну разом» Юлія Вусенко, народні депутатки України Оксана Савчук і Тетяна Циба, директорка Департаменту культури Івано-Франківської міської ради Надія Загурська, співзасновниця Асортиментної кімнати Альона Каравай, експерти Тарас Маршалок та Луїза Мороз, директор Інституту культури і мистецтв ПНУ імені В. Стефаника Володимир Федорак, керівниця управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Тетяна Лапка, директор Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені І. Франка Ростислав Держипільський, художник Ярема Стецик, керівниця ГО «Тепле місто» Росана Тужанська.

З вітальним словом до учасників форуму виступив перший проректор УКД Михайло Косьмій, який акцентував на тому, що Університет Короля Данила є незамінною платформою взаємодії громадських організацій, влади та медіа.

«Університет Короля Данила постійно реагує на виклики сьогодення. Зараз, в умовах повномасштабної війни, тема культури є вкрай актуальною. Наш заклад - один із тих, що пропагує українську культуру, виховує молодь в національних та християнських традиціях. Наші студенти – це творці нового вільного соціуму. Вони розробляють архітектурні проєкти, зокрема у сфері сакральної архітектури, пишуть тексти та музику, модерують важливі мистецькі заходи та здобувають першість на різноманітних всеукраїнських і міжнародних конкурсах», - розповів Михайло Косьмій.

Дізнатися більше