Університет Короля Данила долучився до створення центру відновлення для постраждалих від війни
10 вересня 2024 04:09
Університет Короля Данила долучився до створення центру відновлення для постраждалих від війни

Презентація проєкту «Життя у природі» для відновлення людей, які постраждали внаслідок військових дій, відбулося на базі Галицького національного природного парку.

У рамках зустрічі йшлося про створення та функціонування Центру ментального оздоровлення «Комбати України», призначеного для психологічного відновлення людини на фоні реабілітації та реінтродукції диких тварин на базі Галицького НПП.

Зазначений проєкт уможливить взаємодію з громадськими об’єднаннями учасників бойових дій, службами у справах дітей, благодійними організаціями, спеціалізованими школами, культурно-просвітницькими центрами у ключі забезпечення ефективного психологічно-емоційного розвантаження людей.

У зустрічі взяли участь представники Університету Короля Данила: Максим Карпаш, проректор із міжнародних звʼязків та стратегічного розвитку, Христина Терлецька, виконувачка обовʼязків завідувача кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, Ігор Смаль, керівник ГО « Брати по зброї», а також Володимир Гутовський, архітектор проєктно-архітектурного бюро «Tower», Тетяна Тимочко, голова Всеукраїнської екологічної ліги, Андрій Пліхтяк, керівник управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської ОДА, Василь Мушинський, заступник директора «Івано-Франківськцемент», Андрій Іваськів, депутат Івано-Франківської обласної ради.

«Створення закладів різного функціонального призначення, покликаних відновлювати й адаптувати людей різних вікових і статусних категорій, що постраждали внаслідок війни, - чи не найважливіше завдання сьогодення. Університет Короля Данила активно долучається до таких ініціатив», - відзначив проректор з міжнародних звʼязків та стратегічного розвитку УКД Максим Карпаш.

Дізнатися більше