Тренінг у рамках соціального проєкту «Народжуємо нескорених. Будуємо майбутнє»
12 квітня 2023 01:04
Тренінг у рамках соціального проєкту «Народжуємо нескорених. Будуємо майбутнє»

12 квітня в Університеті Короля Данила відбувся другий тренінг у рамках соціального проєкту «Народжуємо нескорених. Будуємо майбутнє».

Участь у заході взяли директорка Івано-Франківського міського клінічного перинатального центру Марія Бойко, депутат Івано-Франківської міської ради Ярослав Дубас, блогер та молодий батько Андрій Галин, психологиня Уляна Терновська, лікар-уролог, асистент кафедри хірургії післядипломної освіти та урології Андрій Мандзій, лікар акушер-гінеколог Юлія Протас, лікар акушер-гінеколог Марта Кубарич, лікар-інтерн акушер-гінеколог Вікторія Логажевська, лікар акушер-гінеколог, кандидат медичних наук кафедри акушерства та гінекології Наталія Кінаш.

Захід був присвячений створенню й функціонуванню інституту сім'ї та актуальним проблемам подружнього життя. Експерти поспілкувалися з молодими людьми, які мають або тільки планують створити власні сім’ї, про інтимне й ментальне здоров‘я. Зокрема, йшлося про вікові норми щодо одруження та народження дітей, безпліддя, ІПСШ і їх наслідки, лікування та профілактику. Окрім цього, у межах заходу лікарі розповіли й про те, як побороти страх перед візитом до уролога чи гінеколога. Важливим аспектом лекції стало розкриття проблеми статевого виховання та уявлення про нього як загальноприйнятої норми.

«Поняття здорової майбутньої сім'ї закріплене за подружжям сукупно. Тому, коли з’являються якісь внутрішні проблеми, варто звертатися за допомогою до лікарів, проводити планові огляди, щоб убезпечити себе від можливих захворювань», — зауважила директорка Івано-Франківського міського клінічного перинатального центру Марія Бойко.

До слова, реалізація такого проєкту стала можливою завдяки співпраці міської влади, компанії blago, Івано-Франківського міського клінічного перинатального центру та Університету Короля Данила.

Дізнатися більше