Синтез якості освіти та волонтерства - складові елементи навчання в УКД
19 січня 2024 10:01
Синтез якості освіти та волонтерства - складові елементи навчання в УКД

Волонтерство в складний для країни час стало важливою та невід’ємною частиною життя всіх українців як вияв не тільки щирості, доброти, любові до ближнього, але й чіткої громадянської позиції.

Умови сьогодення потребують формування активної молоді з високоморальними якостями та патріотичною настроєвістю задля розбудови вільної держави з націєтворчим духом українства. Так, із періоду повномасштабного вторгнення в Університеті Короля Данила функціонує студентська спільнота «На пульсі добра», яка згуртовує небайдужих студентів Університету та Фахового коледжу УКД із метою виховувати відчуття соціальної значущості, народолюбства, відповідальності й безкорисливості, що, власне, перегукується з цінностями, які сповідує Університет, схиляючи нове покоління до пошуку істинності людського життя крізь призму соціо- та державотворення.

Представницею благодійного товариства є студентка Фахового коледжу УКД 3-го року навчання спеціальності 081 Право – Анастасія Карач. Разом із колегами-волонтерами Анастасія відвідала Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Донбас-Прикарпаття», ГО «Обʼєднані любовʼю» (інклюзивна група). Важливо, що ініціаторами таких заходів, зокрема проведення майстер-класів задля підняття духу як малечі, так і дорослим, є безпосередньо учасники товариства.

 Доброчинність для Анастасії Карач – це самопізнання та особистісний розвиток: «Початок волонтерської діяльності уможливив не лише надавати допомогу тим, хто її дійсно потребує, але й сприяє емоційному розвитку – співчуттю та співпереживанню, відтак – збагаченню і вдосконаленню особистості, що проявляється в усіх соціальних ролях  мого життя.Допомагаючи іншим, я відчуваю себе важливою частиною спільноти, яка об’єднана бажанням робити світ кращим. Незабутньою та надважливою є щаслива посмішка дитини, що впродовж життя буде для мене узагальненим образом добра,  невичерпним джерелом натхнення, яке підштовхуватиме мене до нових творчих ідей на благо суспільства».

Анастасія разом із колегами здійснює справжнє диво: «Для нас вагомо було створити різдвяну атмосферу, щоб і дітки, і дорослі змогли відчути свято надії та добра. Гуртом ми виготовляли ляльки-мотанки, креативні ялинкові прикраси, а також ласували власноруч зробленими смачними імбирними пряниками, колядували, прославляючи Ісуса, віншували, вітали один одного з прийдешнім святом Різдва Христового».

Студентство спільноти «На пульсі добра» напередодні Різдва відвідало постояльців Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Донбас-Прикарпаття» та членів ГО «Обʼєднані любовʼю» (інклюзивна група), дітей пригостили випічкою, піцою, солодощами та мандаринами, а також виготовили карту України, прикрасивши кожну область асоціативними елементами, що сприяло формуванню в учасників дійства відчуття єдності, миру та віри в швидку перемогу.

Укотре засвідчено, що Університет Короля Данила є плацдармом не тільки для надання якісної освіти молоді, але й для їхнього індивідуального психо-емоційного розвитку як запоруки формування свідомої особистості.

Дізнатися більше