Студентська спільнота «На пульсі добра» гуртує небайдужих студентів університету та Фахового коледжу УКД
23 листопада 2023 10:11
Студентська спільнота «На пульсі добра» гуртує небайдужих студентів університету та Фахового коледжу УКД

Сьогодні активна громадська діяльність та волонтерство є вкрай важливими елементами розвитку, відновлення та становлення Української держави. У контексті нинішніх викликів і реалій особливо актуальною залишається необхідність надання допомоги, підтримки та захисту вразливим групам населення.

Університет Короля Данила - осередок студентських благодійних ініціатив, добрих справ та волонтерства. Студенти УКД відзначаються не лише науковими, спортивними і творчими досягненнями, але й прагнуть змінювати українське суспільство.
 
З часу повномасштабного вторгнення в закладі функціонує студентська спільнота «На пульсі добра», яка гуртує небайдужих студентів університету та Фахового коледжу УКД. Об’єднання має на меті формування соціального досвіду молоді, високого рівня громадянської відповідальності та патріотизму, розвиток особистісних якостей. Цінності спільноти узгоджуються з цінностями закладу: любов і взаємодопомога, свобода думки, відкритість і прозорість, активна громадянська позиція.

За словами засновниці та кураторки студентської спільноти Лілії Куцик, добрі справи зблизили дітей різних спеціальностей. Юристи, дизайнери, фінансисти та музиканти разом роблять окопні  свічки, розмальовують новорічні прикраси та випікають смаколики.

«Нинішнє студентство – це нове покоління українських лідерів, тому важливо виховувати їх в дусі патріотизму і відповідальності, прищеплюючи християнські цінності. У такий важкий для нас усіх час, час війни, наш обов’язок - це навчити дітей безкорисливості та милосердя. Наша спільнота - це про добро. Ми допомагаємо тим, хто цього зараз особливо потребує. Наразі наші студенти проводять різні майстер-класи, театралізовані вистави та виступи в громадських організаціях міста. Під час розмалювання ялинкових прикрас, наприклад, до студентів навідалася міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович. Добро творять сукупно всі, незалежно від фаху», - ділиться Лілія Куцик.
 
Студенти УКД відвідували Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Донбас-Прикарпаття», ГО «”Обʼєднані любовʼю” Інклюзивна група», а також провели тематичний захід, присвячений  10-й річниці Революції гідності і Дню гідності та свободи в музеї Небесної Сотні.
 
Студентка-учасниця спільноти «На пульсі добра» Юлія Цугорка розповідає, що, творячи добрі справи та беручи активну участь у волонтерських заходах та проєктах, студенти не лише надають допомогу тим, хто цього потребує, а й формують позитивний соціальний приклад для інших молодих людей.

«Волонтерство — це не тільки допомога іншим, але й відчуття того, що кожна наша дія творить добро і трансформується у світовому масштабі. Мене тішить те, що, виготовляючи окопну свічку, я можу допомогти зігрітися хороброму захисникові, мене надихає те, що розмальовані мною новорічні прикраси подарують комусь різдвяну атмосферу та світлу віру в диво», - ділиться Юлія Цугорка.

Дізнатися більше