Професор УКД Максим Карпаш консультував ТОВ «GALVAPNO» щодо оптимізації технічного процесу на території Стриганецького кар’єру
25 січня 2024 04:01
Професор УКД Максим Карпаш консультував ТОВ «GALVAPNO» щодо оптимізації технічного процесу на території Стриганецького кар’єру

У рамках співпраці Університету Короля Данила з ТОВ «GALVAPNO» професор кафедри архітектури та будівництва Максим Карпаш консультував компанію щодо оптимізації технічного процесу на території Стриганецького кар’єру.

Група компаній «GALVAPNO» – національний та міжнародний виробник вапна та вапняку найвищої якості. Компанія надає широкий спектр послуг із видобування вапняку, вироблення та доставки вапна на національний та міжнародний ринки.

Фахівці Університету Короля Данила постійно контактують із компаніями реального сектору з приводу специфіки їхньої діяльності та особливостей наданих послуг. Зокрема, нещодавно разом із головним інженером ГРМ «Тисмениця ГАЗ» Любомиром Петранюком висловили рекомендації щодо оптимізації технічного процесу в компанії «GALVAPNO» для вирішення їхньої ключової проблеми – коливання якісних показників природного газу.

Зокрема, фахівці звернули увагу на запобіжні й коригувальні заходи, які потрібно застосувати для максимально сталого технологічного процесу. Компанії, за міркуваннями експертів, слід врахувати теплоту згорання, яка безпосередньо залежить від хімічного складу і вологості газу. Оскільки в опалювальний період газ вологий, станції осушування газу не можуть впоратися із завданням. Фахівці рекомендують встановити постмоніторинг теплоти згорання природного газу.

«Університет Короля Данила в рамках утілення своєї стратегії повсякчас працює заради сталого розвитку нашої громади і регіональних підприємств. Реалізовуючи різні аспекти співпраці, ми надаємо фахові консультації задля якісного провадження інвестиційних програм регіону», - розповів про роботу робочої групи Максим Карпаш.

Дізнатися більше