Команда УКД укотре підкорила найвищу вершину Карпат - Говерлу, встановивши там національний рекорд
02 жовтня 2023 04:10
Команда УКД укотре підкорила найвищу вершину Карпат - Говерлу, встановивши там національний рекорд Цьогоріч, уже традиційно в День туризму, відбулося масштабне сходження на найвищу гору українських Карпат - Говерлу. Сьогодні її підкорили понад 250 студентів та викладачів УКД. Задля безпеки студентів сходження на гору супроводжували медики-волонтери Мальтійської служби допомоги, також сприяння у підкоренні Говерли виявили і працівники Карпатського національного природного парку. Важливим моментом сходження

Команда УКД укотре підкорила найвищу вершину Карпат - Говерлу, встановивши там національний рекорд

Цьогоріч, уже традиційно в День туризму, відбулося масштабне сходження на найвищу гору українських Карпат - Говерлу. Сьогодні її підкорили понад 250 студентів та викладачів УКД.

Задля безпеки студентів сходження на гору супроводжували медики-волонтери Мальтійської служби допомоги, також сприяння у підкоренні Говерли виявили і працівники Карпатського національного природного парку.

Важливим моментом сходження стало встановлення нового національного рекорду України. На вершині команда УКД, розгорнувши національну та університетську символіку, виконала пісню «Ой, у лузі червона калина» - композицію, що в часі війни стала символом віри в перемогу.

Рекорд офіційно зафіксовано представниками Національного реєстру рекордів України.

«Такі заходи сприяють формуванню громадянської позиції та патріотизму у студентів, що зараз є вкрай важливим. Подорожі, хай і одноденні, відкривають перед молоддю не тільки власні фізичні можливості, а й підсилюють почуття гордості за нашу країну. Крім того, сприяють згуртованості, адже підкорити вершину можна тільки разом», - зазначив перший проректор УКД Михайло Косьмій.

Дізнатися більше