Державна форма навчання в УКД: нові можливості для талановитих абітурієнтів
17 травня 2023 05:05
Державна форма навчання в Університеті Короля Данила: нові можливості для талановитих абітурієнтів

Університет Короля Данила є одним з найпрестижніших приватних закладів вищої освіти Заходу України. Тут студенти не лише навчаються, а й розвивають актуальні сьогодні навики та стають конкурентоспроможними на ринку праці.  УКД заснований у 1997 році і відтоді зарекомендував себе як відмінний освітній простір. Сьогодні вищу освіту в УКД можна здобувати за 20 освітніми програмами. Задля того, щоб кожен охочий мав можливість навчатися в комфортних умовах та здобувати якісні знання, які в майбутньому допоможуть у професійній реалізації, в Університеті Короля Данила функціонують різні грантові та конкурсні програми.

Особливістю УКД є також можливість навчатися на державній формі навчання. Наразі в Університеті Короля Данила три першокурсники спеціальності  121 «Інженерія програмного забезпечення», які успішно склали НМТ, навчаються на державній формі і одержують стипендію. Олеся Дарвай склала НМТ на найвищі бали та отримала можливість навчатися на державній формі в п’яти університетах України, проте обрала УКД, бо вважає, що завжди варто обирати найкраще.  «Після завершення школи я знала напевне, яку спеціальність оберу, тому відразу розпочала пошуки найкращих варіантів у сфері ІТ, — ділиться студентка,— Дізнавшись результати вступної кампанії, обрала УКД. Відвідавши цей заклад раніше, захопилася його вільною невимушеною атмосферою. Мабуть, ще тоді вирішила, що хочу бути частиною команди УКД». Зараз Олеся завершує навчання на першому курсі та продовжує руйнувати стереотипи про те, що ІТ - напрямок не для дівчат. 

«Навіть за такий короткий час мені вдалося віднайти себе в УКД. Незважаючи на те, що в групі більшість хлопців і саме навчання доволі складне та потребує максимальних зусиль й постійного розвитку, я неабияк вподобала обрану сферу. Для майбутньої професійної реалізації планую обрати напрям розробки сайтів /програм - Front End та дизайну сайтів - UI/UX Design,— розповідає  Олеся, — Наразі мені до вподоби «творчий» напрямок ІТ».

3435

Можливість навчатися на державному в УКД має й студент першого курсу спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» Сергій Оленяк. Ще зі школи хлопець захоплювався математикою та інформатикою. «Перед початком вступної кампанії розглядав спеціальності, пов’язані з математикою, і не помилився - мені до вподоби обраний напрямок. Серед університетів обрав УКД, оскільки зацікавився інноваційною системою викладання. На інженерії програмного забезпечення до проведення пар залучені працівники ІТ-компаній, люди, які мають практичний досвід роботи, добре розбираюся у всіх технічних процесах та вміло й компетентно пояснюють матеріал. Крім цього, вони також пропонують участь у проєктах, організованих їхніми компаніями. Такий досвід є цінним та необхідним для молодого фахівця, оскільки з цього починається формування робочого портфоліо», - розповідає студент.

1

Успішною абітурієнткою, яка отримала можливість навчатися на державній формі в УКД стала й Аліна Дмитрук. Дівчина також навчається на першому курсі за спеціальністю «Інженерія програмного забезпечення» та вважає, що жодні курси не здатні надати такої «життєвої» бази, яку пропонує університет.  «Багато ІТ-фахівців здобули освіту в зовсім інших сферах, опанувавши фах айтівця пізніше. Проте я обрала навчатися в УКД, адже тут можу не гаяти час, а одразу розпочати формувати себе як відмінного спеціаліста в ІТ-індустрії. Оскільки, навчаючись в університеті, ви не тільки здобуваєте професійні знання та навички, а першочергово формуєте себе як особистість. Курси можуть сприяти в опануванні технічних навичок, але тільки університет надає можливість розвинути себе, навчитися працювати в команді, покращити комунікацію, відчути вільну атмосферу, знайти нові знайомства. Крім того, в університеті ми можемо співпрацювати з представниками ІТ-компаній та переймати їхній досвід, щоб працевлаштуватися в майбутньому», – зазначає студентка. Окрім інженерії програмного забезпечення, Аліна також цікавиться книгами й постійно практикує англійську.

«Дизайн сайтів - моє захоплення в ІТ-сфері, а читання книг - мій спосіб релаксу, певний відпочинок після пар або насиченого дня. Оскільки у нас технічна спеціальність і більшість предметів не гуманітарні, то я віднаходжу певний баланс саме під час занять з англійської. Зараз у мене англійська не на найвищому рівні, проте я чітко розумію, що вона необхідна в обраній мною професії»,- розповідає Аліна.  

87878

«Тогоріч ми скористалися щойно доступною можливістю щодо розподілу місць державного замовлення. Наразі маємо кількох студентів-державників, які отримали найвищі бали на НМТ. Таким чином, кожна обдарована дитина має змогу здобути освіту за державним замовленням в прогресивному приватному ЗВО», - відзначає про державні місця в УКД ректор Мирослав Луцький.

Дізнатися більше