Чемпіонат області зі змішаних бойових мистецтв, присвячений пам’яті Дмитра Лашти
16 грудня 2023 08:12
Чемпіонат області зі змішаних бойових мистецтв, присвячений пам’яті Дмитра Лашти

16 грудня в Івано-Франківську за сприяння Університету Короля Данила відбувся чемпіонат області зі змішаних бойових мистецтв, присвячений пам’яті військовослужбовця, нашого студента Дмитра Лашти.

Дмитро Лашта - капітан, командир І-го гірсько-патрульного взводу гірсько-патрульної роти патрульного батальйону Західного ОТО 50-го полку Нацгвардії.

Ініціював та започаткував щорічне проведення чемпіонату в памʼять про Дмитра друг та однокурсник військового Назар Бедрій.

«Запропонував організувати чемпіонат я та найкращий друг Дмитра Арсен Чабан. У студентські роки ми товаришували, Дмитро, як і я, займався ММА. На жаль, війна забрала його життя, проте ніколи не зможе відібрати в нас добрі й світлі спогади про нього. І щоб ця пам’ять збереглася якнайдовше, плануємо проводити чемпіонат щорічно», - розповів про змагання аспірант УКД Назар Бедрій.

До слова, дата проведення стала також символічною, оскільки сьогодні хрещення донечки військового, яка народилася уже після смерті батька.

Чемпіонат області зі змішаних бойових мистецтв памʼяті Дмитра Лашти передбачав поєдинки ММА та Striking MMA. Участь у змаганнях взяли участь 170 спортсменів з Івано-Франківська й області, Закарпаття, Житомира, Рівного, Тернополя. Вікова категорія учасників - від 6 до 18+ років.

«Турнір організовано завперш для того, щоб віддати шану полеглому героєві, і, разом із тим, популяризувати бойове мистецтво серед молоді, підвищуючи таким чином спортивний рівень учасників», - відзначила проректорка із соціально-виховної роботи УКД Іванна Бабецька.

Дізнатися більше