Проектна пропозиція будівництва дзвіниці від студентів та викладачів УКД
11 листопада 2021 02:11
Проектна пропозиція будівництва дзвіниці від студентів та викладачів УКД

Архітектурне бюро Tower Університету Короля Данила розробило проєктну пропозицію будівництва дзвіниці біля церкви Покрови Пресвятої Богородиці у селі Голинь.

Громада села три року шукала людей, які почують їх побажання та створять проєкт, який стилістично доповнюватиме церкву. І врешті цими людьми стали студенти та викладачі УКД. «Ми хочемо створити повноцінний ансамбль, в якому дзвіниця стане частиною архітектурного комплексу. До нас звернулась цікава та дуже активна громада і нам дуже хочеться, щоб це місце ожило завдяки спільним зусиллям», - коментує проєкт архітектор, викладач УКД Андрій Савчук.

Ми поспілкувались також з представником парафії церкви Покрови Пресвятої Богородиці Віктором Івахнюком. «Проєкт вже бачила громада. Усім дуже сподобався. Хочемо втілити його в життя найближчим часом. Розпочнемо ще цього року, а основне будівництво продовжимо після зими», - розповідає пан Віктор. Також пан Віктор зазначив, що громада планує і надалі співпрацювати з Університетом Короля Данила. Адже наші фахівці чують, дослухаються, пояснюють і з особливим професіоналізмом підходять до своєї роботи.

Найближчі плани архітектурного бюро УКД - разом зі студентами створити макет дзвіниці, щоб парафіяни наживо побачили майбутній проєкт і дочекались його реалізації.

Дізнатися більше