«Молодь і підприємництво: кроки до успіху»
27 червня 2020 11:06
«Молодь і підприємництво: кроки до успіху»

26 червня в Університеті Короля Данила відбувся захід «Молодь і підприємництво: кроки до успіху». Захід присвячений Дню молоді та відбувався у співпраці з Управлінням економічного та інтеграційного розвитку і Департаменту молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради. «Молодь і підприємництво: кроки до успіху» – це зустріч студентів факультету управління та бізнес-аналітики УКД, переможців конкурсу стартапів IF HUB startup competiton та успішних підприємців Івано-Франківська. В рамках заходу студенти-переможці поділились ідеями своїх стартапів, представники влади зрозуміли, які проблеми сьогодні чи не найбільше цікавлять молодь, почули їхні пропозиції, підприємці вмотивували студентів на розвиток їхніх пропозицій в майбутньому та змогли відкрити для себе хід думок тих, хто вже завтра творитиме майбутнє. «Бізнес повинен дивитись в майбутнє. А студенти Університету Короля Данила – це виконавці нашого майбутнього. І вони потребують нашої підтримки, адже часто молодь має круті, амбітні ідеї, але дивиться на все крізь рожеві окуляри. Бізнес же прагматичний. Тому комунікація між студентами та підприємцями необхідна для обміну досвідом та баченнями, в ній кожен переможець», – розповідає головний виконавчий директор Beegreen-Ардуїно Трелевський Олексій.«Молодь і підприємництво: кроки до успіху»
Розуміючи необхідність такої комунікації, Університет Короля Данила став платформою для нетворкінгу між роботодавцями, студентами, батьками, абітурієнтами, випускниками й науковим середовищем, а тому організація таких зустрічей – важливе завдання для університету. «Я щиро вдячна Університету Короля Данила, адже цей заклад завжди підтримує важливі пропозиції, а також є ініціатором безлічі заходів, які сприяють і розвитку міста, і успішній реалізації молоді», - зазначила начальниця управління економічного та інтеграційного розвитку Кромкач Надія.«Молодь і підприємництво: кроки до успіху» Для того, щоб молодь реалізувала свій потенціал, на базі УКД був створений IF HUB XXI. Це місце для амбітних молодих людей з власними ідеями та чинними проєктами, які бажають розвивати та примножувати кількість інноваційних рішень на українському просторі. «Більшість підлітків не розвиває свої ідеї, і не може отримати досвід з їх реалізації. Так, вони можуть мати багато ідей, але мотивації їх розвивати нема. Без підтримки вони не впевнені в тому, що їхня ідея взагалі комусь потрібна. На мою думку, треба організовувати різного роду хакатони й конкурси. В першу чергу не для того, щоб підтримувати реально хороші проєкти, а для того, щоб молодь могла практикуватись в роботі в командах, в співпраці та комунікації. Навіть якщо один проєкт буде невдалим, наступні, можуть бути в рази кращими через набутий досвід. Цінним проєктам можна виділяти фінансування, вчити молодь працювати з грантовими програмами й інвесторами. Щоб вони знали, де брати підтримку для старту. IF HUB XXI є таким проєктом, що дозволяє молоді розвивати власні ідеї. Крім того завдяки менторській програмі можна отримати знання на основі досвіду людей, що працюють в цій сфері. Також допомога в розробці бізнес-стратегії є надзвичайно цінною, оскільки формування бізнес-плану може різнитись в залежності від сфери», - коментує студент коледжу УКД Дмитро Обухов. «Молодь і підприємництво: кроки до успіху»

На зустріч зі студентами завітали успішні підприємці міста директорка ГО «Івано-франківський ІТ- кластер» Озорович Мар’яна, директор ІТ- компанії SoftServe в м.Івано-Франківську Любомир Ходак, директор ІТ-компанії Webmil Озорович Андрій засновник Zelez Group, розробник CoBook – smart contact book Зелес Олег, головний виконавчий директор Beegreen-Ардуїно Трелевський Олексій.

В рамках зустрічі також відбудеться нагородження кращих викладачів та студентів УКД від Департаменту молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради, директора департаменту Матешка Віталія Васильовича.

«Молодь і підприємництво: кроки до успіху»

 

Дізнатися більше