Міжнародна віртуальна програма з Вашингтонським державним університетом
24 травня 2023 10:05
Міжнародна віртуальна програма з Вашингтонським державним університетом

Навчання у ЗВО «Університет Короля Данила» є, перш за все, студентоорієнтованим. Освітній процес з таким вектором можливий за умови втілення міжнародної співпраці. Зокрема, Університет Короля Данила вже впродовж тривалого часу взаємодіє з Вашингтонським державним університетом у рамках міжнародної віртуальної програми під керівництвом професора Діпри Джха (Dipra JHA).

Амбіційні студенти УКД протягом трьох семестрів поспіль брали участь у міжнародних освітніх програмах за участі спікерів з понад 10 країн світу: США, Італії, Індії, Об'єднаних Арабських Еміратів, Болгарії, Гонконгу, Туреччини, Швейцарії, Греції, Південної Африканської Республіки, Сінгапуру та інших.

Студенти УКД успішно завершили такі програми:
- Global virtual class «International Tourism» (весняний семестр 2021/2022 н.р. - 7 студентів);
- HBM 280 Hospitality Systems: global virtual class (осінній семестр 2022/2023 н.р. – 6 студентів);
- Hospitality Systems ІІ: global virtual class (весняний семестр 2022/2023 н.р. – 9 студентів).

23243

Попри всі труднощі, що випали на цей період, наші студенти відповідально виконували всі завдання, спілкувалися з іншими учасниками програм, а також презентували Україну, укотре нагадуючи світовій спільноті про війну. Студенти УКД намагалися популяризувати нашу державу на міжнародній арені та сформувати позитивний імідж українців. Так, четвертокурсниця Анна Лепко та третьокурсниця Юлія Плещинська давали інтерв’ю новинному відділу WSU News & Media Relations (https://news.wsu.edu/news/2022/04/26/ukrainian-students-tune-into-wsu-c…) та місцевій газеті Northwest Public Broadcasting https://www.nwpb.org/2022/05/19/students-from-ukraine-finish-online-wsu-class-despite-war-breaking-out-around-them/

Зусилля УКД спрямовані не лише на формування Soft та Hard Skills у студентів, а й на створення менторського середовища для розвитку студентства. Тому під час реалізації міжнародних програм часто менторами виступають і викладачі Університету, зокрема Аліна Ярославівна Душкевич (викладач кафедри перекладу та філології), Людмила Михайлівна Жирак (викладач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи) та Надія Василівна Гребенюк (заступник проректора з міжнародних зв'язків та стратегічного розвитку).

Аліна Душкевич зауважує, що міжнародний віртуальний проєкт під керівництвом професора Діпри Джха є надзвичайно важливим та корисним для студентів, бо протягом трьох семестрів вони можуть розвивати навички міжособистісного спілкування англійською мовою як з носіями мови, так і з лекторами та студентами з інших країн, для яких англійська мова теж є іноземною. Попри віддалений формат взаємодії, студенти знайомляться із міжкультурним середовищем та можуть презентувати себе і свою державу.

Під час лекцій ментори та учасники висвітлювали сучасні напрямки міжнародного туризму та систему гостинності в цілому, розповідали про реальні приклади використання робототехніки в гостинності, космічний туризм, особливості готельно-ресторанної й туристичної сфери окремих країн та зміну трендів, зумовлену глобальними викликами. «Учасники програми з УКД ретельно виконували кожне завдання, адже їм важливо було розкрити українську систему гостинності так, щоб інтерес до України зберігався», - каже Людмила Жирак.

Надія Гребенюк ділиться: «Вважаю, що міжнародний віртуальний проєкт реалізований за ініціативи професора Вашингтонського державного університету Діпри Джха дозволив студентам отримати досвід спілкування із професорами провідних університетів світу та практиками в індустрії туризму. Від України брали участь студенти лише двох університетів. Участь у таких міжнародних програмах вимагає від студентів додаткових зусиль поза основним освітнім процесом, а в українських реаліях це означає, що до лекцій студенти спочатку здебільшого вмикалися з укриттів, бо розпочалася повномасштабна війна, наступні етапи програми відбувалися в умовах блекауту, і щоразу студенти гідно долали виклики. Вірю в студентів УКД, вірю в молодь України».

Дізнатися більше