Студент УКД створив власний ютуб-канал, де розміщує інтерв’ю цікавих і відомих особистостей
18 жовтня 2023 03:10
Студент УКД створив власний ютуб-канал, де розміщує інтерв’ю цікавих і відомих особистостей

Студент УКД Андрій Тихонюк веде власний ютуб-проєкт «Палата», формат якого передбачає спілкування автора з гостями про виклики та реалії сьогодення, а також містить філософські та ідейні міркування нинішніх лідерів думок, інтелектуалів, митців й інших, хто спричиняється до розвитку нашого суспільства.

Хлопець здобуває освіту за спеціальністю 073 «Менеджмент». Наразі йому вдається легко поєднувати навчання з активною участю в суспільному житті, що, без сумніву, сприяє обміну ідеями та розвитку інтелектуальної університетської спільноти.

Своє перше інтерв’ю Андрій записав зі шкільним вчителем історії – Андрієм Яворським, з яким розмовляв про прояви патріотизму і фемінізму, Майдан та феномен Степана Бандери. Опісля запису юнак зрозумів, що інтерв’ювання - це саме та сфера, яка йому до вподоби та в якій надалі прагне розвиватися.

 «Ідея створити проєкт такого типу виникла в мене ще під час навчання в школі. Спершу домовлявся про інтерв’ю саме з вчителями ліцею, згодом вийшов за його рамки і розпочав пошук героїв уже на рівні регіону та країни. Рекордну кількість переглядів - 50 тисяч - набрало відео із заслуженою артисткою України Ірмою Вітовською. Це було моє перше велике інтерв’ю. Пізніше інтерв'ював Олега Скрипку, Володимира В’ятровича, Юрія Андруховича, Ярослава Грицака, Віталія Портникова», - відзначає автор ідеї Андрій Тихонюк.

 Наразі студент працює над проєктом самостійно: особисто підшуковує героїв програми та вибудовує з ними комунікацію.

«На жаль, продакшн доволі коштовний, тому поки працюю сам. Знаходжу цікавих для себе та своїх однолітків людей і намагаюся з ними сконтактувати. Надалі пропоную ідею й домовляюся про час та тип інтерв’ю. Насправді, навіть не можу згадати, аби хтось відмовляв у записі програми. Можливо, тому, що я у цьому аспекті доволі послідовний: використовую рекомендації знайомих або соцмережі», - зауважує Андрій.

Концепція каналу – розвиток українського медійного дискурсу.

«Від етапу заснування і дотепер бачення каналу дещо трансформувалося. Зокрема, зараз основна його ідея якраз і полягає у розвитку актуального українського контенту шляхом обговорення ідей та донесення відповідних інтенцій. Я стараюся дискутувати на справді суспільно важливі теми, висвітлюючи проблему історичної пам'яті й історичної тяглості чи різних суспільних феноменів», - говорить про специфіку власного проєкту автор.

 Окрім інтерв'ювання, хлопець також є модератором заходів.  Зокрема, нещодавно Андрій модерував діалог «The Aspen Institute Kyiv», у якому йшлося про молодіжне лідерство та його роль в післявоєнному відновленні України.

Дізнатися більше