Засідання робочої групи щодо питання «Неперервна освіта в Україні. Як це зараз організовано? Що можна покращити завдяки Проєкту?»
23 листопада 2021 11:11
Засідання робочої групи щодо питання «Неперервна освіта в Україні. Як це зараз організовано? Що можна покращити завдяки Проєкту?»

23 листопада завідувачка кафедри управління та адміністрування УКД Шинкар Світлана та перший проректор УКД Косьмій Михайло, а також завідувач кафедри філології та перекладу Цимбаліста Лідія взяли участь у засіданні робочої групи стосовно питання «Неперервна освіта в Україні. Як це зараз організовано? Що можна покращити завдяки Проєкту?»

З української сторони у засіданні взяли участь представники таких університетів:

• Університет короля Данила
• Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана
• Міжнародний європейський університет
• Київський університет імені Бориса Грінченка
• Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна та ін.

З естонської сторони виступали: Марет Ахонен, менеджерка sTARTUp LAb в Університеті Тарту. Пірет Арусаар, проєктна менеджерка національної підприємницької програми STARTER. Ліліан Аріва, координаторка програми підприємництва Edu & Tegu в Університеті Тарту. Катрін Ківісілд, програмна менеджерка Департаменту з питань освіти та молоді Естонії.

Обговорювались питання покращення якості освіти, зокрема у напрямку інновацій та підприємництва, модернізації курсів підвищення кваліфікації для викладачів цього напрямку. Обмінювались досвідом, як це відбувається в Україні та Естонії.

Марет Ахонен представила спільний проєкт Університету Тарту та стартап-інкубатору YEP за підтримки Міністерства закордонних справ Естонії — UnivEntre. Новий проєкт доповнить та логічно продовжить ініціативу "Підприємницький університет", яку з 2020 року реалізують YEP, МОН, Мінцифра, Дія.Бізнес та Український фонд стартапів за підтримки Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України".

Дізнатися більше