Міжнародна академічна мобільність УКД
02 жовтня 2024 11:10
Міжнародна академічна мобільність УКД

Університет Короля Данила розвиває міжнародні партнерські звʼязки, кооперуючись із провідними університетами світу.

Наразі УКД активно займається налагодженням співпраці з освітніми лідерами для реалізації академічної мобільності не лише в Україні, а й за кордоном.

Сьогодні хочемо виокремити пʼять університетів-партнерів УКД, які надають можливості для стажування і працюють над розвитком інноваційних освітніх програм та проєктів.

University of Exeter (Велика Британія) - у межах співпраці між закладами варто згадати про участь УКД у twining-проєкті під егідою Офісу Президента України та Cormack Consultancy Group, а також стажування студентки спеціальності 081 «Право» Карини Дідух у програмі Technology Entrepreneurship Bootcamp of Exeter.

Dong-A University (Південна Корея) - партнер у галузі академічної мобільності. Завдяки реалізації стипендійної програми The International Reconstruction Talent Scholarship Track студентка спеціальності 022 «Дизайн» Анастасія Василькова вивчає корейську мову та навчається на курсі «Архітектура, містобудування / реконструкція міста» в Університеті Dong-A в Пусані.

University of Sheffield (Велика Британія) - заклад, який надав можливість проєктній менеджерці кафедри права та публічного управління Ірині Припхан стати однією із стипендіаток британської програми Cara (the Council for At-Risk Academics). У рамках програми пані Ірина працювала над проблемою захисту прав людей з обмеженими можливостями в Україні та розробкою правових засад їхньої соціалізації й реабілітації після завершення повномасштабної війни з опертям на досвід Великої Британії.

Silesian University of Technology (Польща) - співпраця з цим університетом відкриває можливість міжнародних стажувань для викладачів. Зокрема, викладач кафедри права та публічного управління Микола Книгницький узяв участь у роботі Міжнародної конференції SUT International Staff Week 2024 у Глівіце.

Šibenik University of Applied Science (Хорватія) - взаємозв'язок наших закладів передбачає напрацювання у сфері розвитку освіти, удосконалення освітніх програм і здійснення академічної мобільності за напрямками «Право», «Інженерія програмного забезпечення» та «Туризм». Реалізацією такої співпраці стала участь проєктного менеджера кафедри права та публічного управління Ірини Припхан у Міжнародній конференції «Розвиток публічного адміністрування» в Хорватії.

«Міжнародна мобільність - це надважливий складник у становленні університету на міжнародній арені. Усвідомлюючи це, ми постійно розширюємо наші партнерські зв'язки з іноземними університетами, ознайомлюємося з їхнім ритмом роботи, переймаємо досвід та надихаємося інноваційними поглядами на освітню індустрію», - зазначив проректор із міжнародних зв’язків та стратегічного розвитку Максим Карпаш.

Дізнатися більше