На кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи УКД відбулася унікальна подія: на запрошення доцента Василя Жупника до студентів спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа завітав професійний сомельє Андрій Міколяш.
Під час лекції експерт поділився секретами виноробства, розповів про різновиди вина, їхні характеристики, а також про те, як правильно оцінювати напій за критеріями «колір», «аромат» та «смак».
Цей досвід допоможе студентам краще зрозуміти дисципліну «Барна справа та основи роботи сомельє», поглибити знання з винної культури. Також у межах заходу відбулась дегустація безалкогольного напою.
Для навчання студентів сомельє використав безалкогольні зразки, які дають змогу зосередитися на ароматичних і смакових характеристиках без будь-якого ризику для здоровʼя. Це дозволяє вивчати напої виключно в освітньому контексті.
Таким чином, навчання про культуру вина має освітній та професійний характер, спрямований на розвиток майбутніх фахівців ресторанного бізнесу.