Студент УКД Василь Савчук відкрив власну пекарню
10 February 2023 11:02
Студент УКД Василь Савчук відкрив власну пекарню

Студент другого курсу Університету Короля Данила Василь Савчук відкрив власну пекарню

Навчаючись на спеціальності «Готельно-ресторанна справа», Василь Савчук розпочав власний бізнес-проєкт, відкривши затишну пекарню в середмісті Івано-Франківська. У своєму закладі Василь і за пекаря: щодня випікає італійські корнетто, сицилійські мафальди, хліби альтапура, карасан, кіаноко. Рецепт класичної італійської випічки опанував під час трирічного стажування в Неаполі.

Сам же зізнається, що під час перебування в Італії здобув неоціненний практичний досвід, а в Університеті Короля Данила опанував особливості управлінської діяльності та компетентності, що сприяють ефективному тайм-менеджменту, продуктивності та конкурентноспроможності на ринку послуг, організації сервісно-виробничого процес з урахуванням вимог і потреб споживачів.

«Під час стажування дізнався всі тонкощі та секрети італійської випічки, навчився правильно працювати з тістом та перейнявся італійською культурою споживання їжі. Повернувшись додому, мріяв відкрити власну пекарню, – ділиться Василь, – проте, для успішного бізнес-проєкту потрібні знання й у сфері управління. З цією метою вступив на спеціальність «Готельно-ресторанна справа» в Університеті Короля Данила».

З початком війни втілення ідеї здавалося неможливим.
«Я продовжував навчатися в університеті та зосередився на розвитку професійних навичок. У процесі навчання опанував різні аспекти роботи в сфері обслуговування, критерії правильного підбору персоналу та основи комунікації з клієнтами. Особливо цікавим став аспект формування та розвитку власного бренду за допомогою соціальних мереж», - розповідає молодий підприємець.

У вересні, ризикнувши і виняйнявши приміщення, Василь таки відкрив маленьку пекарню, самостійно займався дизайном закладу, купівлею необхідної техніки та підбором персоналу.
Орім того, що молодий підприємець пригощає іванофранківців та гостей міста італійською випічкою, він також передає її і для наших захисників у зону бойових дій.

«Кожен підтримує Збройні сили України, як може. Хтось волонтерить, донатить, варить борщі й ліпить вареники, я ж печу для наших захисників», - каже Василь Савчук.

Дізнатися більше