Image

Кафедри
Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи
Оксана Мальована
СТАРШИЙ ВИКЛАДАЧ КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ
Активність
Член Івано-Франківської обласної організації Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні з 2015 року ( професійне об'єднання).
ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ
- Курс розроблений Координатором проектів ОБСЄ в Україні та студією онлайн-освіти «Edera» за підтримки Міністерства освіти і науки України, сертифікат «Права людини в освітньому просторі», 14.07.2019, кількість годин - 10 год (0,3 кредити ЄКТС).
- Платформа масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus», сертифікат «Медіаграмотність для освітян», 22.03.2020, кількість годин - 60 год (2 кредити ЄКТС).
- ЗВО «Університет Короля Данила», сертифікат «Створення навчальних курсів на платформі Moodle», BnoN9yN3z5, 04.05.2020, кількість годин - 30 год (1 кредит ЄКТС).
- Фаховий коледж ЗВО «Університет Короля Данила», Атестаційний лист: відповідає займаній посаді, відповідає раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «спеціаліст вищої категорії», 15.04.2021.
- ЗВО «Університет Короля Данила» разом із National offict Erasmus+UA, сертифікат про участь в круглому столі на тему «Інтернаціоналізація вищої та фахової передвищої освіти: виклики й перспективи», 05.05.2022, кількість годин - 3 год (0,1 кредит ЄКТС).
- Сертифікат учасника – брала участь в VІІІ Всеукраїнській мультидисциплінарній конференції «Чорноморські наукові студії», Міжнародний гуманітарний університет, Одеса, 24.06.2022.
- Платформа «Udemy», сертифікат «Communication Skills for Beginners», лектор TJ Walker, 02.08.2022 кількість годин - 31,5 год (1 кредит ЄКТС).
- Платформа «Udemy», сертифікат «Workplace Communication Effectively Deliver Criticism», лектор TJ Walker, 07.08.2022 кількість годин - 31 год (1 кредит ЄКТС).
- Свідоцтво про підвищення кваліфікації ПК-35946459/003677-22 Мальована О.Г. з 09.11.2022 по 12.11.2022 р. підвищила кваліфікацію за програмою: Педагогічні працівники закладів фахової передвищої освіти. Білоцерківський інститут неперервної професійної освіти. Кількість годин - 30 год (1 кредит ЄКТС).
- Довідка про проходження стажування №010320/33 на базі ДВНЗ Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, кафедри готельно-ресторанної та курортної справи. Строк стажування з 15.11.2022 по 15.02.2023 р. Кількість годин - 180 год (6 кредитів ЄКТС).
- Сертифікат про підвищення кваліфікації №ПВПР-22 Мальованої Оксани за програмою: Прогресивний викладач: позиціонування та розвиток. Громадська організація «Прогресильні». Від 13 квітня 2024. Кількість годин - 180 год (6 кредитів ЄКТС).
- Сертифікат про підвищення кваліфікації №KDU 0167/25 Мальованої Оксани за програмою підвищення кваліфікації педагогічних працівників «Розвиток ключових компетентностей викладача в умовах сучасних освітніх викликів». Строк стажування з 13.01.2025 по 24.01.2025. Кількість годин - 60 год (2 кредити ЄКТС). 24.01.2025.
Освіта
- 2002-2005 – Київський університет туризму, економіки і права і отримала повну вищу освіту за спеціальністю «Менеджмент організацій», кваліфікація «менеджер – економіст»
- 2006-2007 – Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна» і отримала повну вищу освіту за спеціальністю «Технологія харчування», кваліфікація «спеціаліст з технологій харчування, інженер-технолог».
Кар'єра
- 2017 р. – старший викладач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ЗВО «Університет Короля Данила».
- 2014-2017 р. – викладач вищої категорії спецдисциплін кафедри туристичного та ресторанного обслуговування Івано-Франківського фінансово-комерційного кооперативного коледжу ім. С.Граната.
- 2006-2014 р. – викладач спеціаліст, І категорії спецдисциплін кафедр готельного обслуговування, технологія харчування Державного коледжу технологій та бізнесу.
Наука
Навчальні посібники
- Смаль І. В., Жирак Л. М., Мальована О. Г. Географія туризму регіонів і країн світу : навч. посіб. / За ред. І. В. Смаля. Івано-Франківськ : Місто НВ, 2019. 340 с.
Публікації у періодичних наукових виданнях
- Жирак Л.М., Мальована О.Г. Готельно-ресторанна індустрія як складова туристичного розвитку Івано-Франківська. Наукові записки Міжнародного гуманітарного університету. 2022. №36. С.39-43.
- Жирак Л.М., Мальована О.Г. Туристичний та готельно-ресторанний бізнес Івано-Франківщини в умовах війни – реалії сьогодення. Інфраструктура ринку. 2023. № 73. С.128-131.
- Жирак Л.М. Мальована О.Г. Крафтові продукти Карпатського регіону як складова розвиту туризму та готельно-ресторанного бізнесу. Інфраструктура ринку. 2024. Вип. 79. С.253-258.
Тези
- Мальована О.Г. Формування та гастрономічні особливості кухні прикарпатського регіону. Концептуальні проблеми розвитку сучасної гуманітарної та прикладної науки: матеріали ІІІ Всеукр. наук.-практ. симп.,15 травня 2019. Івано-Франківськ : Редакційно-видавничий відділ УКД, 2019.
- Мальована О.Г. Інноваційні молекулярні технології харчової продукції в закладах ресторанного господарства. Концептуальні проблеми розвитку сучасної гуманітарної та прикладної науки: матеріали ІV Всеукр. наук.-практ. симп., 15 травня 2020. Івано-Франківськ : Редакційно-видавничий відділ УКД, 2020. С.113.
- Мальована О.Г. Особливості розробки міжсезонного меню у закладах ресторанного господарства. Концептуальні проблеми розвитку сучасної гуманітарної та прикладної науки: матеріали V Всеукр. наук.-практ. симп., 14 травня 2021 року. Івано-Франківськ : Редакційно-видавничий відділ УКД, 2021. С. 144-147.
- Мальована О.Г. Роль сучасного тренду фут-корт у ресторанному бізнесі. Концептуальні проблеми розвитку сучасної гуманітарної та прикладної науки: матеріали VІ Всеукр. наук.-практ. симп., 20 травня 2022 року. Івано-Франківськ : Редакційно-видавничий відділ УКД, 2022. С. 213-218.
- Мальована О.Г. Перспективи розвитку гастротурів по Україні у період пандемічної кризи та в умовах війни. Матеріали Всеукр. наук.-практ. інтернет-конференції «Готельно-ресторанний бізнес і курортна справа України», 6 грудня 2022 року. Івано-Франківськ : Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, 2022. С. 326.
- Мальована О.Г. Тенденції ресторанного бізнесу після повномаштабного вторгнення та шляхи подальшого відновлення ресторанних потужностей в Україні. Матеріали Х Міжнар. наук.-практ. конференції «Гостинність, сервіс, туризм: досвід, проблеми, інновації», 6-7 квітня 2023 р. Київ : ВНЗ «Київський національний університет культури і мистецтв» та ВПНЗ «Київський університет культури», 2023. С.49.
- Мальована О.Г. Важливість здорового харчування громадян у подальшому відновленню країни. Концептуальні проблеми розвитку сучасної гуманітарної та прикладної науки: матеріали VІІ Всеукр. наук.-практ. симп., 25 травня 2023 року. Івано-Франківськ : Редакційно-видавничий відділ УКД, 2023. С.143.
- Мальована О.Г. Прикарпаття як невичерпне джерело дикорослих плодів, ягід і цілющих трав для крафтового виробництва чаю. Матеріали І Всеукр. наук.-практ. конференції «Перспективи розвитку зеленого туризму в Карпатському туристичному регіоні України», 14 червня 2023 року. Івано-Франківськ : Редакційно-видавничий відділ УКД, 2023. С.16.
- Гаркавий І.І., Мальована О.Г. Важливість розвитку готельно-ресторанного господарства під час війни. Матеріали Всеукр. наук.-практ. конференції «Маркетингові та організаційні механізми повоєнного розвитку галузі гостинності та туризму України», 14-15 листопада 2023 року. Харків : НТУ «Харківський політехнічний інститут», 2023. С.44.
- Гаркавий І.І., Мальована О.Г. Перспективи розвитку готельного бізнесу на Прикарпатті. Реалії, проблеми та перспективи розвитку географії, географічної освіти, екології, туризму та сфери гостинності в Україні: матеріали ХХV-а Всеукр. студ.-аспір. наук. конференції, 9–10 травня 2024 р. Львів. 2024. С.87.
- Мальована О.Г. Менеджмент у ресторанному бізнесі - це онова успішного закладу. Матеріали VІІІ Міжнародного наук.-практ. симпозіуму «Концептуальні проблеми розвитку сучасної гуманітарної та прикладної науки», 9 травня 2024 року. Івано-Франківськ : Редакційно-видавничий відділ УКД, 2024. С.140
- Мальована О.Г. Органічні українські бренди як джерело екологічних продуктів для ресторанного бізнесу. Матеріали І Всеукр., наук.-практ. конференції «Наука про харчування та їжу: домінантні напрями здорового способу життя», 21 листопада 2024 року. Івано-Франківськ : Редакційно-видавничий відділ УКД, 2024. С.29 (С.17 сертифікати)
Проєкти