Сортування сміття та лекції про екосвідомість: студенти УКД провели толоку в Галицькому нацпарку
30 квітня 2024 11:04
Сортування сміття та лекції про екосвідомість: студенти УКД провели толоку в Галицькому нацпарку

29 квітня студенти Фахового коледжу Університету Короля Данила разом із викладачем екології Русланом Жираком провели толоку на рекреаційній території Галицького національного природного парку.
Мета заходу — сприяння розвитку екосвідомості в студентів, засвоєння практичних навичок щодо відповідального ставлення до сміття, належного сортування відходів.

Руслан Жирак провів для студентів лекцію про види забруднення, переробку сміття і про те, що може зробити кожен із нас для покращення стану навколишнього середовища.

«Проблема антропогенного забруднення, зокрема збору, сортування, утилізації твердих побутових відходів є однією з найактуальніших екологічних проблем сучасності. Першим кроком до її вирішення є формування екологічної свідомості та екоосвіти, залучення студентської молоді до проведення акцій на підтримку відповідального ставлення до довкілля. Приємно, що студенти пам’ятають про екологію та формують у себе екологічні цінності», — зазначив Руслан Жирак.

Наприкінці студенти відвідали Центр реабілітації диких тварин, де мали змогу побачити, як піклуються про тварин, які потребують допомоги.

«Для нас важливо дбати про екологію навіть у такий складний для нашої країни час, адже забруднення середовища нікуди не зникає, а стає ще більшою проблемою. Робимо те, що зараз у наших силах, адже будь-який внесок важливий, а великі зміни починаються з маленьких кроків. Дякуємо ГО «Тепле Місто / Teple Misto» за можливості!» — поділилася студентка Фахового коледжу УКД Віталіна Москалик.

Подія відбулася в рамках реалізації ґрантового проєкту «Екостудентство».

Нагадаємо, раніше в Університеті Короля Данила встановили 20 баків для збору паперу, який студентки здаватимуть для переробки на сортувальну станцію.

Дізнатися більше